Het consult.

Het consult start met een intakegesprek (Anamnese) en een hara ( buik), pols en tong diagnose. Het consult wordt gegeven op een “Futon” (matras) over makkelijk zittende kleding heen. Tijdens het consult wordt er ook gebruik gemaakt van de volgende technieken. 

Moxa

 portret

Bij deze eeuwenoude techniek worden staven bijvoetskruid boven de huid gebrand. De naam is afgeleid van een kruid dat in het japans Mogusa heet. Een Nederlandse vertaling van Mogusa is bijvoet, de Artemisia vulgaris. Het is een kruid dat bij aansteking langzaam en zeer heet verbrandt. Het geeft een aangename en weldadige infrarode uitstraling. Het moxeren is een eeuwenoude oosterse therapie die sinds ongeveer 200 jaar ook in Europa bekend is. Het is een therapie die meegekomen is met de acupunctuur. 

Cupping

Het zetten van zogenaamde glazen koppen is een techniek waarbij een kleine glazen bol vacuŁm op de huid wordt geplaatst om eventuele stagnatie's op te heffen. Cupping is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is. 

In de Chinese geneeswijze wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming (Qi, spreek uit: Tsji) opheft.

 

portret